EQUIDAE
 Tricia Striekwold-Hall


"paarden zijn mijn passie"
 
   
 

 

 

HOME

  TRICIA

  MIJN PAARDEN

  INSTRUCTIE

  COACHING

  TIPS

  LINKS

 

CONTACT

 

 
Coaching

Equidae - Intuïtief persoonlijk of team coaching met behulp van een paard(en).

Een paard spiegelt je gedrag en diepste gevoelens, een paard wil bij je zijn en met je delen.

Een paard helpt je in het hier en nu te zijn, met je voeten op aarde.

Vanuit het aspect van de klant besefte ik dat ik tijdens mijn lessen niet alleen paardrijdinstructrice ben maar ook coach en daarom heb ik in 2010 een opleiding als Equine Assisted Coach gevolgd bij Educatief Centrum de Keulseweg in Pijnacker.

Equine Assisted Coaching heeft niets met paardrijden te maken, maar tijdens de sessies met een paard als partner, kan ik op een intuïtieve manier mensen helpen om hun gevoelens en gedachten onder woorden te brengen, eigen conclusies te trekken en zelf rust, zelf vertrouwen en geluk te vinden. Wij beginnen met simpele oefeningen en open vragen. De reacties van het paard op de leerling geven zijn gemoedstoestand en emoties weer. Hoe kan een paard dat doen? Paarden zijn kuddedieren; de kudde is van belang voor paarden als prooidier. In de kudde zijn ze veiliger. Paarden kunnen hun omgeving en kuddegenoten feilloos in de gaten houden en lezen. Ze kunnen elkaars lichaamstaal en emoties voelen en begrijpen. Omdat de kudde zo belangrijk is, zijn er ook regels een rangorde en een leider. Paarden zijn ook empathische dieren (dieren met veel inlevingsvermogen), ze zorgen en beschermen elkaar en willen dat ook met mensen delen. Paarden zijn in het hier en nu, ze redeneren, piekeren en beoordelen niet.

Equine Assisted Coaching kan iedereen helpen, hier is een klein voorbeeld van de motivaties:

•  Vind je het moeilijk een beslissing te nemen

•  Ben je ongelukkig of verdrietig

•  Waarom ben je onrustig

•  Wil je beter presteren op je werk

•  Waarom reageer je op een bepalde manier

•  Bewust worden van je eigen verlangens en emoties

•  Hoe sta je in het leven

Equine Assisted Coaching en kinderen. Kinderen hebben een andere benadering. Coaching van een kind met een paard is meer fysiek, aanraken, knuffelen, poetsen, samen lopen, verzorgen, liefde geven en ontvangen. Veel kinderen met gedragsproblemen, ADHD en autisme vinden rust en structuur door met een paard (onder begeleiding) tijd door te brengen.