EQUIDAE
 Tricia Striekwold-Hall


"paarden zijn mijn passie"
 
   
 

 

 

HOME

  TRICIA

  MIJN PAARDEN

  INSTRUCTIE

  COACHING

  TIPS

  LINKS

 

CONTACT

 

 
Instructie

Als instructrice heb ik met drie aspecten te maken, de cliënt (de ruiter), het paard en de combinatie.

Iemand komt bij mij om beter te leren paardrijden. Het paard is zijn/haar passie en grote liefde en soms zijn/haar grootste frustratie. Door passie en liefde kopen mensen hun eerste paard, meestal hebben ze weinig ervaring maar passie en liefde voor het paard zijn erg belangrijk. Het beter leren paardrijden is niet gemakkelijk en kan heel veel verdriet met zich meebrengen. Mensen hebben ook met hun eigen emoties en lichaam te maken. Ze willen heel graag een paard hebben, maar zijn soms bang voor het dier, of willen heel graag paardrijden maar zijn angstig en hebben weinig zelf vertrouwen. Niet iedereen is een atleet en paardrijden vraag veel controle over je eigen lichaam, je moet leren onafhankelijke subtiele boodschappen door geven aan je dier, dus eerst moet je je eigen lichaam leren kennen en beheersen.

Veel mensen die bij mij les hebben, willen wedstrijden rijden. Ik vind het belangrijk wat een klant wil, wat zijn doel is. Plezier voor mens en paard staat voorop, dus als je alleen recreatief wilt rijden maar zonder je onzeker te voelen in het bos dan gaan wij daaraan werken. Een voorbeeld hiervan zijn Tesca en Mister voor hun vakantie op de Veluwe. Tesca is een tengere jonge vrouw en Mister is een flink groot paard, maar door bepaalde oefeningen te gaan doen, hebben ze een fantastische en veilige vakantie gehad in 2010.

Door technieken te leren, heb je handvatten waar je op terug kunt vallen als er iets mis gaat. Je begint meer je eigen gevoel te ontwikkelen en de conditie en gehoorzaamheid van je paard wordt ook beter. Van het een komt het ander, door oefenen ga je vooruit en voordat je het weet, ben je ook je doel aan het bijstellen. Voor mijn klanten sta ik altijd klaar en dat betekent dat ik er niet alleen ben voor dat half uur een keer in de week, nee ik ben per mail en mobiel te bereiken en desnoods kom ik tussendoor ook helpen. In het hele beeld nemen wij dan het levensomstandigheden, dieet en gezondheid van je paard mee in het verhaal van je les. Daar is ook altijd veel aan te veranderen of te verbeteren. Meestal geef ik les eens in de twee of drie weken, omdat ik wil dat mijn klanten de tijd hebben om te oefenen (zonder te oefenen heeft les weinig zin) maar natuurlijk kom ik zo vaak als een klant dat wil.

Over de jaren heb ik een methode ontwikkeld die heel goed werkt voor alle paarden en ruiters maar ik vergeet nooit dat iedereen een individu is en ik baseer mijn lessen op wat iemand met zijn/haar paard nodig heeft op dat moment, dit kan per dag anders zijn.

Welk zadel en bit worden gebruikt, is enorm van belang. Voeding en gezondheid, veiligheid en conditie zijn allemaal aspecten die een grote rol spelen in harmonieus paardrijden. Het openstaan voor positieve kritiek, suggesties en advies is belangrijk. Om vaardigheiden te kunnen ontwikkelen moet er een open en eerlijke samenwerking tussen klant (de ruiter), instructrice en paard ontstaan in een vertrouwde omgeving waar alles is bespreekbaar.

 

C:\Documents and Settings\Hall\Mijn documenten\Mijn afbeeldingen\Afbeelding\Afbeelding 072.jpg

Faern en Douchka

C:\Documents and Settings\Hall\Mijn documenten\Mijn afbeeldingen\Afbeelding\Afbeelding 065.jpg

Faern 2009

C:\Documents and Settings\Hall\Mijn documenten\Mijn afbeeldingen\Afbeelding\Afbeelding 049.jpg

Robert en Penny

 

C:\Documents and Settings\Hall\Mijn documenten\Mijn afbeeldingen\973158319_5__Vo3.jpg
Christa en Dante
C:\Documents and Settings\Hall\Mijn documenten\Mijn afbeeldingen\973158476_6_ifZY.jpg
C:\Documents and Settings\Hall\Mijn documenten\Mijn afbeeldingen\Afbeelding 012.jpg
Mirjam en Feike

C:\Documents and Settings\Hall\Mijn documenten\Mijn afbeeldingen\Christy.jpg

Christy en Olettta

 

C:\Documents and Settings\Hall\Mijn documenten\Mijn afbeeldingen\Afbeelding\Afbeelding 003.jpg

Martine en Juul

C:\Documents and Settings\Hall\Mijn documenten\Mijn afbeeldingen\Afbeelding 070.jpg

Patricia en Zoe


 

Kirsten en Polly