EQUIDAE
 Tricia Striekwold-Hall


"paarden zijn mijn passie"
 
   
 

 

 

HOME

  TRICIA

  MIJN PAARDEN

  INSTRUCTIE

  COACHING

  TIPS

  LINKS

 

CONTACT

 

 
Paarden zijn mijn passie.

De laatste veertig jaar ben ik met paarden bezig en daar vind ik mijn meest geluk. Paarden zijn voor mij zonder oordeel, liefde en vriendschap. Van jongs af aan reed ik ieder paard dat mij aangeboden werd. Dat betekende meestal moeilijke paarden van andere mensen die er geen zin in hadden om hun paard te rijden/met hun paard te werken. Een ervaring waar ik heel veel van geleerd heb. Toen ik 27 was, kon ik eindelijk een eigen paard kopen. Dat was Minnie (Cinnamon), een Engels volbloed gefokt voor de renbaan. Behalve hard rennen kon zij niet veel, ze had zelfs nog nooit een appel of een wortel geproefd. Uiteindelijk heb ik veel met haar bereikt, van cross tot dressuur. Minnie en ik hebben samen vele gelukkige jaren doorgebracht. Toen ik voor een jaar naar Spanje verhuisde, heb ik haar uitgeleend om haar eventueel terug te krijgen in Nederland. Later kwam haar in Engeland gefokte zoon er ook bij.

In 1992 heb ik Douchka gekregen. Douchka was toen net 7 jaar en is inmiddels bijna 26. Met Douchka heb ik wedstrijden gereden tot M niveau en thuis doorgetraind tot Z niveau. Wij hebben ook Nationale Caroussel gereden. Douchka is een () alphamerrie, maar op een rechtvaardige en zorgzame manier.

C:\Documents and Settings\Hall\Mijn documenten\Mijn afbeeldingen\Afbeelding\Douchka.jpg

Een tijdje heb ik een eigen stal in Kortenhoef gehad. Verder heb ik de Orun-cursus, het eerste jaar, gevolgd. Helaas ontwikkelde mijn M dressuurpaard, Deminnie ( zoon van Minnie x Demonstrator) hoefkatrolontsteking, dus ik ben niet verder gegaan met de opleiding, toch ben ik wel instructrice met een diploma.

Nu naast mijn dagelijkse werk geef ik met veel plezier en goede resultaten les en heb ik heb drie eigen paarden: Douchka, KWPN (Nabuur x Pericles), Idanwen, NRPS (Lysander) en Faern, Frans volbloed (Exotico Star).

Idanwen heb ik eerst twee jaren voor iemand getraind en uiteindelijk heb ik haar gekocht voor mijzelf. Wij doen niet mee aan wedstrijden, maar zij kan bijna alle Z oefeningen lopen. Idanwen is een bijzonder gevoelig en eenkennig dier met een hoop temperament.

C:\Documents and Settings\Hall\Mijn documenten\Mijn afbeeldingen\Idanwen.jpg
Idanwen

In 2008 ben ik Faern tegengekomen op internet.
C:\Documents and Settings\Hall\Mijn documenten\Mijn afbeeldingen\Afbeelding\Afbeelding 102.jpg
Faern 2008

Zij zag er heel slecht uit, maar ik dacht: “Daar kan ik wat mee.” Faern is een zoet paard met een heel slecht verleden. Ze is mishandeld en afgedankt als draver. Toen ik haar bijna een maand had is ze bijna doodgegaan, maar ze is er toch bovenop gekomen. Nu is ze een plezier voor mens en kuddegenoten.

In de zomer van 2010 is Faern heel ziek geweest door  een zware luchtwegenontsteking, tijdens haar herstel  werd zij opgenomen in Utrecht met koliek. Drie weken later moest ze weer terug naar Utrecht waar zij  twee weken bleef (vanwege een nieuwe koliekaanval). Haar darmen functioneren heel slecht.
Gelukkig is zij nu weer thuis. Ze staat op een aangepast dieet. Ieder dag dat zij bij mij is, is een zegen, maar de toekomst voor mijn zwarte parel blijft onzeker.

C:\Documents and Settings\Hall\Mijn documenten\Mijn afbeeldingen\Fearn 0409.jpg
Faern 2009

In der loop van de jaren heb ik handenvol geld uitgegeven aan paardrijles van mensen die wilden dat ik mijn paard met dwang, slaag of overvragen verder zou krijgen. Mensen die wel opleidingen hadden gevolgd en zo dus bevoegd waren om les te geven, maar zonder gevoel en respect voor het paard.

Een paard moet je met respect behandelen en langzaam trainen om je resultaten te bereiken. Het is beter een paard holistisch benaderen. Op deze manier van benaderen baseer ik nu mijn filosofie en ook mijn manier van lesgeven. Paarden zijn goedhartig en zeer gevoelig. Een paard kan je hartslag horen- sshhhh.

 

Douchka en Idanwen altijd samen